Så chatta på Twitter – texten från min webcast för TeachMeet SkolForum2010

Detta är texten från min webcast om Twitter, som lades fram för TeachMeet SkolForum2010 1 november 2010.

Hej alla. Om du inte vet om Twitter, jag ska ge dig en kort inledning till några av de funktioner och hur den kan hjälpa dig.

Först måste du registrera dig för ett Twitter-konto, om du inte redan har ett.

När du registrerar dig för Twitter, är de språk du kan använda för menyerna begränsat till italienska, spanska, engelska, franska, tyska och japanska.  Men kan du skicka en tweet på alla språk som du kan skriva.

Det finns två hemsidor på svenska som du ska ha nytta av.  Den första är ett blogginlägg som skrevs för snart två år sedan.  Den andra är en hemsida som ger tips och nyheter om Twitter.  Om du är osäker om hur du använder Twitter, bör dessa webbsidor bidra till att klargöra några av fördelarna.

Det är viktigt att sätta några uppgifter i Bio avsnitt och att sätta en bild på din profil.  Du behöver inte sätta ett fotografi av dig själv, men du bör lägga något som kommer att hjälpa andra att känna igen dina tweets. Du bör också ge en URL där andra kan hitta mer om dig, till exempel din hemsida eller blogg.  Jag har en speciell sida på min blogg för Twitter-användare.  Jag använder också ett South Park tecknad som min bild …

När du har skapat ett Twitter-konto, rekommenderar jag att du använder ett program för att organisera dina tweets.  Jag brukar använda TweetDeck och ibland TweetGrid.  Detta hjälper dig att följa hashtags och lägga märke till när folk har skickat tweets till dig eller om dig.

För de flesta lärare kommer de mest användbara funktion i Twitter förmodligen utbildning hashtags, till exempel #edchat ofta används för allmän utbildning, lärare i Storbritannien använder ofta #ukedchat, måttlig jag en diskussion två gånger i veckan för lärare i matematik med #mathchat och så vidare. Du kan hitta en lista av de flesta utbildning hashtags på en sida som inrättats av Jerry Blumengarten och det finns en annan sida som listar det vanliga utbildning diskussioner eller chattar.  Den vanliga chattar vanligtvis har en egen hemsida med arkiv och detaljer om hur man deltar.  Till exempel kan det #mathchat hemsida finns på Wikispaces.  Den # mathchat sidan har en widget som översätter till svenska, men det är inte 100 procent korrekt!

Om du är intresserad av för att mildra eller starta en diskussion med hjälp av Twitter, har jag skrivit ett inlägg (på engelska) om detta. Jag hoppas att du njuta av resten av din dag och jag ser fram emot att se dig på Twitter någon gång!

Hej då.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s